wordpress hosting
WordPress logo

WordPress hosting is iets dat vaak wordt onderschat. Dat is vreemd want hosting is vaak het eerste waar je mee begint als je een website wil starten. Goede hosting is erg belangrijk, je zou het kunnen zien als de fundering van een huis. Maar dan voor je website.

Het is de basis voor iedere website of online business. Waarom is dit belangrijk?

Je vraagt je misschien af waarom het belangrijk is om de juiste wordpress hosting te kiezen. Simpel je wilt het beste bieden aan je bezoeker. Maar ook voor jezelf. Je website zal gebruiksvriendelijk zijn, betere SEO (zoekmachine optimalisatie) en betere conversie op je pagina’s.

Velen zien pas later in hoe belangrijk het is om de juiste keus te maken. En dat is jammer.

Het kan behoorlijk vervelend zijn:

  • Als je een trage website hebt
  • Je website er regelmatig uit kan liggen
  • Er geen (of slechte) support is wanneer je dit nodig hebt
  • Je voor veel upgrades telkens moet bij betalen

Daar zit je vast niet op te wachten toch? Je wilt het beste voor jezelf en de bezoeker. Er zijn heel wat verschillende wordpress hosting soorten beschikbaar. Zo is er bijvoorbeeld shared hosting, VPS, Dedicated en managed wordpress hosting. Met dit artikel wil ik je graag helpen om de beste hosting te kiezen voor jou online business of website. Ook in 2022.

WordPress hosting kiezen, waar moet je op letten voor de juiste keus

Zelf heb ik zo’n 10 jaar ervaring met wordpress en het hosten ervan. Deze ervaring deel ik graag met je om zo ook voor jou de beste keus te maken. Een belangrijke keus die elke startende website, en ook bestaande, enorm kan helpen.

Sta je op het punt een wordpress website te maken wordt het je aangeraden rekening te houden met de volgende punten.

  • PHP versie 7.3 of hoger;
  • MySQL versie 5.6+ of MariaDB versie 10.1+
  • HTTPS ondersteuning

Dit is alles wat je nodig hebt voor een goede en veilige hosting voor je wordpress website. WordPress raadt daarnaast ook nog Apache of NGINX aan, dit heeft vooral te maken met de laadsnelheid van je website.

De meeste grotere hosting bedrijven weten hoe populair wordpress is en bieden daarom vaak een 1-klik installatie optie. Dit maakt het erg gemakkelijk om je site in no-time online te hebben staan.

Wat voor hosting heb jij nodig?

Er is genoeg keus voor een wordpress website. Snelheid, veiligheid en betrouwbaarheid zijn allemaal belangrijke punten die je mee moet nemen in je keus. Ook niet onbelangrijk is om te weten wat je precies nodig hebt, het kan je zo een paar tientjes schelen. Hier onder een aantal soorten hosting voor je wordpress website.

Gratis hosting (ook geschikt voor WordPress)

Deze heb ik eerder niet benoemd maar ik zal het toch even aanhalen. Er zijn hosting bedrijven, vaak kleine of individuele bedrijven, die gratis hosting aanbieden. Maar hier zit vaak ook een addertje onder het gras. Je ziet in veel gevallen dat je reclame hebt op je website of een linkje in de footer. Iets waar je alleen vanaf komt door te betalen.

Gratis is nooit helemaal gratis. Ook de betrouwbaarheid is hier een minpuntje. Je weet immers nooit wanneer je “gratis” hosting stopt. Je groeit lekker door, krijgt steeds meer bezoekers en dan zeggen ze opeens “je bent te groot geworden”. Hup stekker eruit. Of je moet ineens flink gaan betalen.

Als je serieus bent met je online business en wordpress website, kies je nooit voor gratis wordpress hosting.

Shared wordpress hosting

Voor een beginnende wordpress site is shared hosting het meest populair. Het biedt alle basics voor een goede start en is ook nog zeer betaalbaar. Shared hosting wil zeggen dat de server gedeeld wordt met andere websites.

Een hosting bedrijf deelt een stukje voor je in op een van de servers. Zo kunnen zij meerdere websites later draaien op een server waardoor ze ook met een betaalbare prijs kunnen komen.

Een nadeel van shared hosting is de limieten die eraan vastzitten. Je bent namelijk beperkt in opslagruimte of dataverkeer, wat te maken heeft met het aantal bezoekers. Als je website dus wat groter groeit zul je uiteindelijk voor een ander pakket moeten kiezen. Dit wordt ook altijd aangeraden.

Voor een startende blogger of kleinere onderneming is het een prima keus om mee te starten.

Managed wordpress hosting

WordPress is een populair systeem en hosting bedrijven hebben hier slim op ingespeeld. Een nieuwe ontwikkeling genaamd “managed wordpress hosting”. Het grote verschil hierbij is dat de servers speciaal zijn ingesteld voor een wordpress website.

Denk hierbij aan snelheid, veiligheid, back-up maken etc. Normaal gesproken kun je op bijna elke hosting wel meerdere systemen gebruiken naast wordpress. Bij een managed wordpress hosting is dat dus niet het geval.

Je krijgt een hoge kwaliteit server die speciaal is ingericht voor jouw doel, een wordpress website zonder gedoe. Verder heb je bij de meeste bedrijven ook support van mensen die wordpress van binnen en buiten kennen.

Dit klinkt misschien wel als de beste keus voor je wordpress website hosting. Minder technisch gedoe en goede ondersteuning. Maar managed hosting is vaak ook een stukje duurder. Denk hierbij aan gemiddeld 25 euro per maand met een bezoekers limiet van 20.000.

Het is ook een zeer goede keus, maar ik raad het pas echt aan als je al een online business of website hebt. Wanneer de kosten minder uitmaken en je wel kwaliteit wilt bieden aan je bezoeker. Wil je als starter meteen al de beste keus maken en je verzekeren voor de toekomst is managed wordpress hosting ook een goede keus.

Beslissing maken

Je weet nu een beetje de verschillende keuzen die je hebt. Ik hoop dat het je helpt om de juiste beslissing te maken. Over het algemeen is shared hosting de meest veilige en goede instap voor een startende website. Je kunt altijd nog upgraden indien nodig.

Hieronder vind je een lijst met de beste keuze voor wordpress hosting in Nederland. Alle aanbieders genoemd in dit artikel bieden goede service en zijn te vertrouwen of ik heb er zelf ervaring mee.

Beste wordpress hosting providers voor Nederland

Siteground #1 wordpress hosting (aangeraden door wordpress)

Automatiche updates, gratis SSL/CDN, ingebouwde Cashing en de beste 24/7 support

Siteground is een zeer populaire keus voor WordPress hosting wereldwijd. Het gaat zelfs zover dat WordPress zelf dit als aanbeveling geeft. De 24/7 klanten service die ze bieden is echt geweldig. Via life chat of telefoon heb je in enkele minuten een antwoord op je vraag.

Ook kom je in contact met iemand die echt verstand heeft van wordpress zelf. Een klein nadeel hiervan is dat het Engels- talig is. Maar dit was voor mij geen probleem. Mijn websites staan dan ook allemaal gehost bij Siteground.

Ben er zeer tevreden over en zou dit je zeker aan kunnen raden. Voor een website biedt Siteground je al hosting aan voor (dankzij de actie prijs) 5,99 per maand.

Neostrada hosting voor wordpress

kleiner buget keuze, gratis SSL, 1-klik installatie systeem, snelle support

WordPress hosting bij Neostrada is een van de vele keuzen. Neostrada bied hosting aan voor meerdere doeleinden. Het is daarmee ook een grote speler in Nederland. Support is alleen te bereiken via email.

Alle hosting pakketten die ze bieden staan op SSD schijven. Dit houdt in dat er snelle laadtijden zijn. Ze hebben ruime openingstijden voor support en ook in het weekeind zijn ze te bereiken.

Zelf heb ik geen ervaring met Neostrada maar hoor er veel goede verhalen van. Door de werkzaamheden die ik doe ben ik nauw verbonden met meerdere gebruikers van Neostrada.

Normale hosting heb je al voor 1 euro per maand (aanbieding eerste jaar, daarna 2,99 per maand). WordPress hosting is er vanaf 5 euro per maand (aanbieding eerste jaar, daarna 14,99 per maand). Je kan hier meerdere websites op hosten maar er zit natuurlijk wel een limiet aan.

Kinsta hosting voor wordpress

Google Cloud platform, ingebouwde Caching, Gratis SSL, CDN en hack verwijdering.

Kinsta is een Managed WordPress hosting provider. Alles is dus echt volledig ingericht voor alleen WordPress. Je kunt er dan ook geen andere type website hosten.

Hoewel Kinsta een Amerikaans bedrijf is, kun je wel ondersteuning in het Nederlands krijgen, wat uniek en zeer aangenaam is. Is je website gehackt, dan lost Kinsta dit gratis voor je op. Om alles zo optimaal te laten draaien is er ook ingebouwde caching.

Hosting voor één website heb je vanaf $30,- per maand. Een goede hosting keuze en ook zeer goede support.

Antagonist wordpress hosting

back-ups & updates, gratis SSL, 1-klik installatie systeem, goede support

Antagonist is ook een zeer grote speler op de hosting markt. Al ruim 15 jaar heeft dit Nederlandse bedrijf voet in de markt en heeft naar eigen zeggen meer dan 100.000 websites ondergebracht. Hierbij hebben ze de focus op eenvoud, kwaliteit en service.

Ze bieden een goede online help desk door middel van live chat of per email. Openingstijden zijn ruim voldoende en ook in het weekeind is er mogelijkheid tot contact.

Antagonist biedt goede en snelle hosting aan voor je wordpress website. Met de 1 klik installatie service ben je in no time online met je website.

Zelf heb ik geen ervaring met Antagonist. Uit mijn onderzoek blijkt dat dit een zeer goede keus is en komt vaak naar boven. Vandaar dat ik deze benoem in de lijst voor wordpress hosting.

Je hebt al een wordpress hosting pakket voor 4,99 per maand. Dit is voor een website, met opties voor de toekomst om verder uit te breiden.

Bij al deze hosting aanbieders kun je prima terecht voor je wordpress website. Over het algemeen bieden ze allemaal goede service en ondersteuning. Zelf ben ik klant bij Siteground voor al mijn hosting en ben daar zeer tevreden over. Kwaliteit en prima service voor als je het nodig hebt.

Voor mijn werkzaamheden met affiliate marketing is wordpress een veel gebruikt systeem en dus was goede wordpress hosting voor mij een keus die niet heel moeilijk was.

Is er nog meer keus voor website hosting?

De bedrijven die hier boven genoemd staan zijn echt niet de enige. Er zijn wel honderden of misschien wel duizenden die hosting aanbieden waar je wordpress op kunt draaien. De lijst die ik hier boven heb samengesteld zijn gewoonweg de betere keuzen als je het mij vraagt. Het is niet te doen om ze allemaal te behandelen in dit artikel, en het overzicht wordt er ook niet beter op.

Als je liever bij een andere hosting partij je website wil draaien is dat natuurlijk prima. De keus is uiteindelijk helemaal aan jou. Ik probeer je alleen maar te helpen een juiste beslissing te maken. Goede hosting is toch wel iets dat niet onderschat mag worden.

goede keus maken

Slechte of minder goede hosting gaat je uiteindelijk problemen geven of niet het gewenste resultaat behalen. Wil je je concurent een stapje voor zijn? Kies dan ook voor een goede en solide hosting.

Moet je perse WordPress Hosting nemen?

Er zijn heel wat hosting opties beschikbaar, en om wordpress te hosten ben je niet verplicht “WordPress hosting” te nemen. In veel gevallen heb je aan een normaal hosting pakket genoeg en hoeft het niet specefiek voor wordpress te zijn. Hosting bedrijven richten hun servers vaak zo in dat er meerdere systemen op kunnen draaien waaronder ook wordpress.

Bij een specifieke wordpress hosting zijn de servers meer ingericht en geoptimaliseerd voor de wordpress software. Dit biedt een meer stabiele hosting, betere snelheid voor je website en optimale SEO voor Google. Je hebt hiermee altijd een stapje voor ten opzichte van bij een normale hosting.

Omdat de hosting servers speciaal zijn ingericht voor alleen wordpress is dit vaak wel iets duurder dan normale hosting. Maar daar krijg je dan ook kwaliteit voor terug. Het is dus aan jou om te kiezen waar je voor wilt gaan.

Een leuk weetje misschien: deze website slimonlineverdienen.nl draait op wordpress hosting via Siteground.

Conclusie

Ik hoop dat je nu weet dat het belangrijk is om een goede stabiele hosting te nemen voor je website. Je weet de punten waar je op moet letten en wat voor mogelijkheden er zijn.

Zorg dat je er later geen spijt van hebt en maak nu een verstandige keuze. Hopelijk zal dit artikel je daarbij helpen en ben jij verzekerd van de beste wordpress hosting voor de komende jaren.

Heb je nog vragen of zelf ervaring met van bovengenoemde bedrijven? Laat dan gerust een reactie achter.

Bedankt voor het lezen en heel veel succes!

Leave a Comment

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.