typen op de laptop

Zo daar gaan we dan. Na een lange tijd een soort van afwezig te zijn geweest in het online leven ben ik toch weer terug gekomen.

Het is nog wel even wennen merk ik, de berichtjes typen, het opzetten van de website, onderzoeken doen. Het gaat nog niet helemaal vanzelf. Maar dat gaat zeker goed komen.

Met dit bericht wil ik de officiële herstart benadrukken. Het begin van mijn tweede online geld verdienen avontuur.

Waarom ben ik teruggekomen online?

Nou dat is wel even een dingetje eigenlijk maar voor mij ook een erg simpele keuze uiteindelijk. Ik ben nu al een aantal jaar zelfstandig ondernemer. Dat is allemaal begonnen toen ik nog volop actief was in het online geld verdienen.

Dit is inmiddels een aantal jaar geleden alweer. Ik geloof dat ik zoon 4jaar geleden de stap heb genomen een andere richting in te gaan. Namelijk als zelfstandige (auto)monteur aan de slag te gaan. Dit was immers het beroep waar ik voor geleerd heb en ook jarenlang in gewerkt heb.

Maar er was een reden dat ik daar eerder mee gestopt ben en mezelf heb gestort op affiliate marketing. En het is een beetje cliché maar die reden is er nog altijd. Het is dus eigenlijk niet zo gek dat ik weer terugkom bij mijn eigen eerste website.

De reden dat ik namelijk de grote duik in het diepe heb genomen en als zelfstandige verder te gaan was om meer vrijheid te hebben en iets te doen wat ik echt leuk vind. Iets wat de mogelijkheden biedt om een meer zelfvoorzienend leven te leiden.

Affiliate marketing is mijn redding !

Waarom ik dan kies voor affiliate marketing vraag je je misschien af? Een groot voordeel voor mij is de ruime kennis op dit gebied die ik al bezit. Ik heb heel wat jaren ervaring met affiliate marketing en online geld verdienen. Die mij hier en daar ook successen hebben gebracht.

Die successen uit het verleden zijn het harde bewijs dat dit verdienmodel wel degelijk werkt. Een verdienmodel waar ik (meer dan) genoeg geld mee kan verdienen. Tevens is affiliate marketing een van de makkelijkste manieren dus waarom niet 😉

In de basis is het veelal niet verandert. Dat houdt in dat ik niet weer door een leer proces moet voor bijscholing. Maar toch heb ik ervoor gekozen dit te doen. Ik vond het belangrijk mezelf toch even op te frissen op dit gebied en zo een goede start kan maken.

Wat ik heb gedaan ik de cursus van Jacko gekocht, de Affiliate Markering Revolutie. Ook wel bekent als de AMR training. En daar heb ik zeker geen spijt van.

Uitgebreid onderzoek is ontzettend belangrijk.

Omdat het zolang geleden is ben ik eerst eens uitgebreid op onderzoek uitgegaan. Eenmaal binnen het leden deel van de AMR vond ik ook veel nuttige informatie op het forum. Dit heeft me best goed op weg geholpen om weer te starten in de online wereld.

Een van de belangrijkste zaken was het opnieuw inrichten van mijn website, deze heeft er lange tijd behoorlijk belabberd bijgestaan. Het was dus de hoogste tijd dit weer eens aan te pakken.

In het verleden kwam het nog wel eens voor dat ik maar gewoon wat aanrommelde, en dat is toch wel iets wat me deze keer niet zal gebeuren. Ik doe het goed of ik doe het niet. Dat is zo ie zo wel een motto waar ik naar leef.

Wordpress logo

Zoals ik eerder al zei is de basis van affiliate marketing niet veel verandert maar er zijn wel een aantal nieuwe ontwikkelingen. En dat alleen maar ten goede voor mijn online business. Een van de eerste dingen die ik tegenkwam was het zogenoemde “Wordpress Hosting”. Een speciaal ingerichte hosting voor een WordPress website.

Aangezien ik veelal met WordPress zal werken leek me dit wel interessant en ben er eens wat dieper ingedoken. Heb hierover met verschillende mensen gesproken en ook met verschillende hosting bedrijven. Om eens te kijken wat ze nu precies aanbieden met WordPress hosting.

Lees hier meer over WordPress Hosting, waar ik uiteindelijk voor gekozen heb en waarom.

De eerste stappen zijn gemaakt en de website draait weer op volle toeren, tijd om te knallen!

Er zal hier en daar nog wel wat aangepast moeten worden. Wie weet kies ik uiteindelijk toch nog voor een ander thema. Maar voor nu ben ik even tevreden en ga ik mijn focus leggen op het maken van goede content. Dat is uiteindelijk het meest belangrijke voor mijn online business.

Het voelt goed weer terug te zijn!

Het leven als automonteur is ook niet alles. Dat is mede een van de redenen dat ik er weer voor gekozen heb online actief te gaan. Omdat het toch iets is wat ik niet meer fulltime wil doen en het me de laatste tijd erg tegen zat, voelde ik me niet meer mezelf. Het was dus tijd voor verandering!

Nu ik weer online actief ben merk ik direct de omslag in mijzelf. Ik ben bezig met iets dat ik erg leuk vind en ook veel interesse naar heb en dat voelt goed. Het is natuurlijk wel nog keihard werken voorlopig om van alles weer op te zetten. Iets waar ik me ook zeker bewust van ben, maar heb er ook zin in.

Inmiddels alweer een paar weken zoet er mee en ik zit soms weer uren achter de pc tot soms diep in de nacht. Net als vroeger haha. Lees hier meer over “mijn verhaal – hoe ik gestart ben met online geld verdienen“.

Ik heb er alle vertrouwen in dat ik dit weer van de grond krijg en er een mooie toekomst mee zal hebben. Affiliate marketing is toch maar een mooi vak.

Zo dat was hem dan voor het eerste bericht zins tijden. Super tof dat je er even was en laat ook even een reactie achter, ik vind het leuk om wat van je te horen.

Tot snel weer.

Dit vind je misschien ook interessant.

About Daan Peeters

Daan is de eigenaar en oprichter van slimonlineverdienen.nl. Hierop deelt hij artikelen om mensen te inspireren en helpen om ook geld te verdienen op internet met behulp van affiliate marketing. Leer hoe jij dit ook kan van een ervaren affiliate marketeer.

2 comments add your comment

  • Hey Eric,
   Bedankt voor je reactie. Het is een vrij algemene vraag maar zal je mijn stappen van aanpak hier geven.
   1: Leren over affiliate marketing, weten wat het is en hoe het pricipe werkt. Dit kun je op je eigen manier doen, persoonlijk raad ik mensen aan om er evt een cursus over te volgen. Dit maakt het leer proces wat sneller en makkelijker.
   2: Kiezen van je markt. Vooraf bepalen in welke markt/niche je actief wilt zijn is belangrijk. Goed wat onderzoek doen in deze markt zodat je weet wat er speeld en wat je kunt bieden. Het kan heel erg helpen om iets te kiezen waar je zelf wat mee hebt. Iets waar je interesse liggen of wat je erg leuk vind. Dit maakt de volgende stap(en) een minder zwaar.
   3: Start een website (mijn persoonlijke keus) over het onderwerp dat je gekozen hebt. Zorg voor goede content waar de lezer wat aan heeft en probeer je lezer te helpen. In de content (en ook er om heen) kun je affiliate links verwerken naar een product of dienst die daar op aansluit en kan bijdragen. Iets waar de bezoeker wat aan heeft.
   4: Blijf dit consequent doen. Door telkens dit te herhalen en meer content te maken zul je meer bezoekers gaan krijgen. Het resultaat hangt vaak af van de kwaliteit en hoe consequent je kunt blijven.

   Ik hoop je hiermee voldoende geholpen te hebben.
   Voor een meer specifieke antwoord zou je evt kunnen mailen, met wat meer info over hoe ver je al staat of wat je plannen zijn.
   Met vriendelijke groet,
   Daan

Leave a Comment

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.