Hoe te beginnen met affiliate marketing

Hoe moet je nu beginnen met affiliate marketing? Er zijn steeds meer bedrijven en personen die meer willen weten over affiliate marketing. Wat is het precies en hoe kun je er mee aan de slag gaan, wat moet je er voor doen?

Al dit soort vragen ga ik behandelen in dit artikel. Een soort van beginnersguide om eens door te nemen. Affiliate marketing kun je rustig op je eigen gemak uitvoeren maar er komt wel het een en ander bij kijken. Laten we dus snel beginnen.

Om te beginnen met affiliate marketing heb je nodig …

Het klinkt misschien een beetje raar, maar eigenlijk heb je weining tot niks extra nodig om met affiliate marketing aan de slag te gaan. Je zal wel een beetje kennis van zaken moeten hebben, zoals bijvoorbeeld weten dat je een affiliate account moet aanmaken bij een van de vele affiliate netwerken. Bekijk hier een lijst met de meest betrouwbare affiliate netwerken in Nederland.

Een beetje algemene kennis over affiliate marketing is een stap, het daadwerkelijk gaan toepassen is een hele andere stap. Nu je eenmaal een account hebt bij een van de affiliate netwerken kun je via dat platform speciale affiliate links maken. Dit is een persoonlijke link gebonden aan jou als affiliate zodat, waneer er een verkoop plaats vind via jou, er ook netjes aan jou de commissie wordt uitbetaald die je verdient.

Zo’n affiliate link kun je bijna overal verspreiden op het internet. Bijvoorbeeld je twitter account of ander social media kanaal. Het kost je niks en er zijn meer dan genoeg manieren om zo je affiliate links te verspreiden. Maar verwacht er niet meteen gouden bergen van, zo werkt dat gewoon niet. Op deze manier te werk gaan noemen we ook wel “losse flodder” links en het resultaat is vaak niet heel geweldig.

Wat ik je persoonlijk zou aanraden

Om een betere start te maken met affiliate marketing en ook stabieler voor langere termijn zou ik een andere aanpak aanraden. Affiliate links delen kan bijna overal wel, maar een van de beste plekken om dat te doen is toch een eigen website. Een plek die je persoonlijk kunt inrichten en waarop je doelgericht informatie kunt plaatsen.

Wordpress hosting

De kans dat je op deze manier een verkoop gaat maken via je affiliate links is vele malen groter. Ook de kans dat mensen je website gaan vinden is groter dan die ene post op een social media kanaal. Een website is voor mensen vaak ook meer betrouwbaar en ze kunnen zo ook meer informatie vinden op een plek.

Nu komt er dus al wat meer bij kijken. Een eigen website opzetten. Pooh hoe moet dat nu weer …

Gelukkig zijn er tal van diensten die het heel gemakkelijk maken om een website op te zetten. Veel hosting bedrijven hebben de optie om met een paar muisklikken een website online te hebben staan. Persoonlijk zou ik aanraden om met WordPress aan de slag te gaan. Het meest gebruikte website systeem onder affiliate marketeers. Bekijk hier een lijst met bedrijven die goede wordpress hosting aanbieden.

Waarom WordPress? Simpel om het feit dat het vrij makkelijk te begrijpen is, en er veel opties zijn voor aanpassingen. Ook is er veel informatie te vinden over hoe je met WordPress moet werken of iets kan aanpassen. Youtube staat vol met video’s hierover en er zijn genoeg websites waar je in detail over iets kan lezen.

Wat kun je nu met affiliate marketing?

Even heel simpel gezegd is affiliate zijn niks anders dan een tussenpersoon tussen koper en verkoper. En het is geheel aan jou hoe je dit verder uitvoert of toepast. Het is een vorm van geld verdienen die voor 99% online gebeurt. Een manier om via internet geld te verdienen. Je kunt het zelfs zo uitbreiden dat je er een bedrijf mee opstart.

Als affiliate krijg je een bepaald percentage van het verkoopbedrag als de koper via jou link daar terecht is gekomen. De commissie voor veel producten ligt rond de 3 tot 15% van het verkoopbedrag. Praten we over digitale producten zoals bijvoorbeeld een online cursus of e-book kunnen commssies oplopen tot soms wel 50% van het verkoop bedrag. Daarnaast zijn er ook bedrijven die per lead betalen. Als ze een nieuwe klant via jou krijgen is er een vast bedrag dat je verdient ongeacht wat de klant betaalt. In vaktermen word dit ook wel CPA genoemt, Cost Per Action, of CPL, Cost Per Lead.

Met affiliate marketing kun je dus een leuk extraatje verdienen per jaar door er af en toe wat tijd aan te besteden. Of, als je er echt voor wilt gaan,een bedrijf oprichten met inkomsten op basis van affiliate marketing verkopen. Het is maar net hoe je het aanpakt en hoe veel je er voor wilt doen.

De stap maken om te beginnen met affiliate marketing

Om echt de stappen te zetten om aan de slag te gaan met affiliate marketing is toch wel minder makkelijk dan je denkt. Voor velen is het toch nog maar een beetje eng of lijkt het te veel werk of gedoe. Zoals ik in het begin ook al aangaf, er komt toch meer bij kijken dan je in eerste instantie zou denken. Het is dan ook heel verstandig om- voordat je er verder in duikt- eerst een cursus te volgen of zelf meer informatie te achterhalen.

Toen ik met affiliate merketing begon wist ik ook niet hoe het werkte of wat ik er voor moest doen. Door een aantal trainingen en cursussen te volgen leer je in een korte tijd heel veel en kun je dat gaan toepassen. Een Nederlandstalige cursus over affiliate marketing die ik je zou aanraden is de Affiliate marketing revolutie, je kan hier mijn review over affiliate marketing revolutie eens bekijken. Dan weet je meteen meer over de cursus en wat je er in zal leren.

start maken affiliate marketing

Maar het belangrijkste is doen. Lijkt het je interessant ga er dan mee aan de slag. Investeer wat tijd en mischien 100-200 euro om er over te leren en je eerste stappen te zetten. Met wat goede inzet en de juiste instelling is dat ook een bedrag dat je vrij snel terug kunt verdienen via affiliate marketing.

Persoonlijk vind ik het een van de makkelijkste verdienmodellen om via internet geld te verdienen. Lage kosten om op te zetten en weinig rompslomp met bestellingen en versturen van producten. Want als affiliate verkoop je zelf niks.

Lees verder in dit artikel over hoe je geld kan verdienen met affiliate marketing.

Als het goed is weet je nu hoe te beginnen met affiliate marketing. Via de verschillende links naar andere artikelen kun je de desbetreffende informatie verder bekijken. Heel veel succes en heb je een vraag of wil je wat toevoegen, laat dan even van je horen door hieronder een reactie te plaatsen.

Schrijf je hier in voor mijn nieuwsbrief.

About Daan Peeters

Daan is de eigenaar en oprichter van slimonlineverdienen.nl. Hierop deelt hij artikelen om mensen te inspireren en helpen om ook geld te verdienen op internet met behulp van affiliate marketing. Leer hoe jij dit ook kan van een ervaren affiliate marketeer.

Leave a Comment

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.