Hoe online geld verdienen

Hoe kan je nu online geld verdienen? Het is een vraag die mij geregeld gesteld word via allerlei wegen. Dat is ook niet vreemd, lang niet iedereen weet hoe je online geld kan verdienen. Of hoe dit precies in zijn werk gaat.

Je hebt er misschien eens wat over gelezen of gehoord maar hoe zit het nu echt?

In de artikel ga ik een aantal mogelijkheden benoemen. Wat is het eigenlijk, en ook zal ik de beste manier van online geld verdienen aan je onthullen. Laten we dus snel beginnen.

Het fenomeen online geld verdienen

Geld verdienen online, eigenlijk zegt het al precies wat het is. Iemand krijgt betaald voor werkzaamheden die voornamelijk op internet (online) zijn uitgevoerd. Dit kan echt van alles zijn. Net zoals een “normale” offline baan zoals de meesten mensen hebben, word je betaald voor hetgeen je doet.

In het normale bedrijfsleven is er genoeg keus voor een persoon om het werk te doen wat hij of zij leuk vindt. De een is huisarts de ander een automonteur en ga zo maar door. Er zijn vele verschillende baantjes te krijgen. Dit is online niet anders en zijn er meer dan genoeg mogelijkheden om online geld te verdienen.

Veel vaste bedrijven zijn de laatste jaren ook overgestapt op online verkopen en het is mogelijk om bijna alles online te regelen of te kopen. Het is al jaren lang om ons heen aan de gang, en de afgelopen 2 a 3 jaar is dat enorm gegroeid. Sommige bedrijven hebben zelfs de overstap gemaakt alleen nog maar online verder te gaan.

Dan heb je nog mensen zoals jij en ik die zelfstandig aan de slag gaan om online geld te verdienen. Tien jaar terug was dit nog iets heel geks, maar de afgelopen jaren zijn er heel wat kleinere webwinkels en online diensten bij gekomen.

Het is heel normaal geworden dat er betaald en verdiend word via internet. En daar kun jij als individu maar ook als bedrijf op inspelen of een graantje van mee plukken. Zo verdien je dus geld online.

Online geld verdienen terwijl je slaapt zzZZ

Dat klinkt als muziek in de oren, of misschien te mooi om waar te zijn. Als je gaat beginnen met een manier van online geld verdienen, moet je niet meteen denken slapend rijk te worden. De kans dat je als miljonair wakker word is zeer klein. Dan kun je beter een lot van de lotto kopen. Waarom word de term “geld verdienen als je slaapt” dan toch regelmatig gebruikt.

online geld verdienen als je slaapt

Het is nou eenmaal zo dat het internet niet rust. Op elk moment van de dag zijn er mensen online aan het zoeken naar informatie of meer gericht om dat ze iets willen kopen. Ook s’nachts als de meesten van ons liggen te slapen.

Heb je dus een eigen website bijvoorbeeld waar je producten of een dienst verkoopt, dan zou het dus zo kunnen zijn dat er een bestelling wordt gedaan in het midden van de nacht. Zo heb je dus online geld verdiend terwijl je slaapt. Best grappig toch.

Ik werd van de week ook wakker met een berichtje op mijn telefoon “Gefeliciteerd, je hebt met succes een product gepromoot” Wat betekent dat ik ook wat verdiend had toen ik heerlijk lag te slapen. Geld verdienen via internet is echt een heel mooi ding en ik ben ook blij dat deze mogelijkheid er is.

Een andere manier dan de zo ingebakken “40 uur voor een baas werken” en die je ook een stuk meer vrijheid geeft.

Voordelen van geld verdienen via internet

Een van de grootste voordelen is denk ik toch wel de vrijheid die het iemand kan geven. Werken waar en wanneer je wilt, simpel vanuit een laptop of computer. Je kan helemaal zelf bepalen wanneer je even pauze neemt of een hele dag vrij. Dit hangt er wel van af wat je precies doet. Er zijn namelijk meerdere manieren om online geld te verdienen.

Voor mij persoonlijk was het de oplossing, ik was het een beetje zat om elke dag voor een baas te werken. Uiteindelijk is hij diegene die er het meest aan verdient en ben jij de persoon die het werk verzet. Maar er een stuk minder voor betaald krijgt. Ik heb er uiteindelijk voor gekozen om als zelfstandige ondernemer verder te gaan en via internet te werken.

Nog een groot voordeel is dat je met deze manier van geld verdienen veel minder gelimiteerd bent. Als je voor een baas werkt en je wilt meer gaan verdienen, heb je twee opties. Je vraagt om een loonsverhoging of je gaat meer uren werken. Misschien nog een derde optie is dan een andere baan zoeken. Maar dat is vaak niet de meest voor de hand liggende keus.

Online werkt dit heel anders. Je werkt eenmalig aan iets dat je voor nu en de toekomst geld kan opleveren. Het is eenmalig misschien 5 uur werk, maar kan nog voor jaren een positieve uitwerking hebben.

Je werkt dus niet meer per uur. Ook heb je geen vast uurloon. Dit klinkt misschien wat onzeker, maar vergeet niet dat er 24 uur in een dag zitten. In elk van die 24 uur kun je geld verdienen en ben je niet gebonden aan maar 8 uur per dag.

De mogelijkheid dat je hierdoor meer kunt verdienen dan een “normale” baan is dus best behoorlijk groot.

Hoeveel geld kun je online verdienen?

Dit is misschien wel een van de meest gestelde vragen. Met ook een van de meest vage antwoorden. Het is namelijk heel erg lastig om te bepalen wat je nu precies gaat verdienen. Je hebt vaak geen “vast” loon dat elke maand hetzelfde is. Hoe veel geld je verdient online hangt af van een heleboel dingen.

  • Welke manier of methode pas je toe?
  • Hoe lang ben je al bezig?
  • Krijg je dagelijks veel bezoekers of is dit nog aan het opbouwen?
  • Hoe hoog is je winstmarge of commissie?
  • In welke markt of niche zit je?

Zo zijn er nog wel een paar meer te noemen. Je begrijpt denk ik wel dat het hierdoor dus lastig te bepalen is wat je deze maand zult verdienen. Het is bijna onmogelijk om daar een vast bedrag aan te hangen.

Er word vaak gezegd “The sky is the limit” als het gaat om hoeveel je online kunt verdienen. Want ja er zit nu eenmaal niet echt een plafond aan. Zolang jij consistent door blijft werken en het met volle vertrouwen doet kan echt alles mogelijk zijn.

Om dan toch even wat cijfers te noemen, wat is er mogelijk. Als je net nieuw begint zul je niet meteen duizenden euro’s gaan verdienen. Je moet dan meer denken aan 100 – 200 per maand. Vaak in het begin lever je meer werk dan dat het oplevert, maar je doet dit voor de langere termijn. Zoals eerder al gezegd kan dit vervolgens jaren lang zorgen voor inkomsten.

Hoe langer je bezig bent en goede kwaliteit blijft leveren hoe meer je kunt gaan verdienen. Het is goed mogelijk om een gemiddeld maandloon te krijgen van 1500 – 2000 euro. Maar daar moet je wel wat voor doen, het komt niet vanzelf binnen wandelen.

Geen plafond, dus het houdt hier nog niet op. De kansen online bieden je een mogelijkheid om nog veel meer te verdienen dan dat. Denk hierbij aan 6.000 – 10.000 per maand of nog meer (snel rijk worden met internet). Maar nogmaals dit is allemaal afhankelijk van verschillende factoren. En de grootste factor daarin ben je nog altijd zelf. Jij bent uiteindelijk de persoon die het moet uitvoeren en voor de kwaliteit moet zorgen.

Een aantal veel voorkomende manieren

Hoe kun je nu het beste online geld verdienen? Geld verdienen online kan op vele manieren. Er zijn wel tientallen tot honderden manieren om dit te doen. Ik ga ze dan ook niet allemaal benoemen.

Is er dan ook een beste manier? Dat is lastig te zeggen voor de een werkt de ene methode beter dan voor de ander. Soms is het ook afhankelijk van je markt of een methode wel of niet goed werkt. Met zoveel verschillende manieren kan het lastig zijn om een keus te maken.

Daarom hier onder een aantal veel voorkomende manieren van online geld verdienen. Een aantal hiervan zijn toch wel de meest populaire en die zal ik wat meer uitlichten.

Geld verdienen met je mening

Jouw mening is geld waard. Er zijn verschillende websites waar je een gratis account kunt maken en ze geïnteresseerd zijn naar jou mening. Voor veel bedrijven maakt dit deel uit van hun markt onderzoek en vragen ze onafhankelijke bedrijven om onderzoek te doen. Dit soort onderzoeken staan ook veel online en zijn zo toegankelijk voor iedereen.

Door het invullen van een vragenlijst of enquête verzamelen ze informatie. Dit is voor een bedrijf erg waardevol en ze bieden je daarom ook een vergoeding om een dergelijke enquête in te vullen. Dit zijn geen hele grote bedragen maar door dit regelmatig te doen kun je er best een paar honderd euro per jaar aan verdienen.

Hier onder een aantal websites waar je terecht kunt om geld te verdienen met je mening.

Deze bedrijven zijn altijd opzoek naar nieuwe mensen en meningen. Meld je aan bij een of meerdere van deze bedrijven en deel je mening om op die manier online geld te verdienen. Er zijn mensen die er elk jaar hun vakantie mee betalen bijvoorbeeld. Dat is wel een leuk doel om voor te gaan lijkt me.

Geld verdienen met Fiverr

fiverr .com

Fiverr.com is een van ’s werelds grootste freelance websites. Bedrijven van over de hele wereld maken hier gebruik van om allerlei taken uit te besteden aan derden. Van iets simpels als een logo maken tot grotere opdrachten als bijvoorbeeld een website design. Er is voor elke opdracht wel iemand te vinden via Fiverr.

Een makkelijk en vaak ook redelijk goedkope manier om wat werk uit te besteden.

Wie zijn dan die freelancers? Dat zijn vaak kleine bedrijven of gewoon particulieren die daar hun kennis of dienst aanbieden. Ook jij kunt daar geld mee verdienen. Ben je goed met logo’s maken dan kun je deze skill gebruiken en opdrachten binnen halen via Fiverr. Ben je goed met taal dan kun je als proeflezer aan de slag om teksten te beoordelen.

Er zijn heel wat diensten beschikbaar en misschien ook wel iets waar jij goed in bent. Neem eens een kijkje op de website en wellicht zie je iets waar je wat mee kunt. Dan biedt Fiverr.com je de mogelijkheid en tools om met jouw skills geld te verdienen op het internet.

E-commerce / Webwinkel

Een andere veel voorkomende manier is e-commerce. Dit word veelal gedaan via een eigen webshop waar je een aantal producten inzet om te verkopen. Hierbij kun je zelf bepalen wat de prijs voor het product is en heb je meer controle over je winstmarge.

Hierbij moet je wel denken aan genoeg opslagruimte voor voorraad van je producten. Je wilt natuurlijk niet dat je een klant moet teleurstellen om te melden dat het is uitverkocht en levering nog wel even kan duren. Als je niet de financiële middelen hebt voor grote opslag kun je ook maar beter klein beginnen en van daaruit opbouwen.

Dan is er ook nog zoiets als dropshipping. Dit is ook een vorm van e-commerce, maar hierbij heb je zelf geen voorraad. Je verkoopt het product direct vanuit de leverancier eigenlijk. Het enige wat je moet doen is zorgen dat de bestelling goed door komt.

Ook hierbij maak je gebruik van een webshop. Het is zelfs mogelijk om te verkopen vanuit grote webwinkels als bol.com.

In de training video’s van Bol Masterclass van Jia Ruan word je precies uitgelegd hoe je op deze manier geld kunt verdienen. Jia is een echte expert op het gebied van e-commerce en heeft een duidelijke online cursus gemaakt waarin hij dit uitlegt. Hierin leer je hoe je producten in de winkel van bol.com zet en op die manier winst maakt.

Hoe online geld verdienen met bol masterclass

E-commerce en ook dropshipping zijn een erg interessant concept om online geld te verdienen. Nu weet je een beetje hoe het zit en hoe je zelf dit ook kunt gaan toepassen.

Geld verdienen met een WordPress website

Een manier van online geld verdienen die ook erg hoog op de lijst staat van veel toegepaste methodes. Het is dus niet gek om met een idee te lopen dat je een website wilt maken. WordPress is een gratis systeem waarmee je vrij gemakkelijk zelf een website kunt maken. Er zijn allerlei handige plug-ins voor of specifieke thema’s om snel je website vorm te geven.

Hoewel WordPress zelf gratis is, zijn de plug-ins en thema’s dat niet altijd. Maar de prijzen vallen heel erg mee, en vaak zijn dat eenmalige kosten. Ook heb je hiervoor goede WordPress hosting nodig en een domeinnaam.

Op deze pagina over “WordPress Hosting” lees je meer informatie en hoe je de juiste keus maakt voor je webhosting.

Heb je eenmaal een website dan kun je daar verschillende dingen mee om zo geld te verdienen.

Eigen product of dienst aanbieden

Nu je een eigen website hebt is het mogelijk om een eigen product(en) of dienst daarop te verkopen. Richt je website goed in, zet er vooral goede informatie op over je product of dienst en maak een goede verkooppagina. Ook zou je met WordPress en WooCommerce zelf een webshop kunnen maken.

Zo heb je alles helemaal zelf in de hand. Voor het verkopen van een eigen product hoef je dus niet altijd een vaste winkel te hebben. Daarnaast zijn er ook genoeg mogelijkheden om jouw product en website extra onder de aandacht te krijgen.

Affiliate website met WordPress

Een van de veel voorkomende methodes die word toegepast op een WordPress website is affiliate marketing. Dit geldt niet alleen voor websites die met WordPress gemaakt zijn. Affiliate marketing is zeer breed inzetbaar. In de berichten die je plaatst op je website kun je affiliate linkjes verwerken. Als een bezoeker door klikt via jouw link naar een product en dit koopt verdien jij daar commissie over.

Zelf pas ik ook affiliate marketing toe en heb verschillende affiliate websites gemaakt met WordPress. Hierop promoot ik verschillende producten en verdien zo geld via internet. Klinkt dat interessant? Lees in dit artikel meer over hoe je geld verdient met affiliate marketing.

Hoe dit allemaal precies in zijn werk gaat heb ik geleerd in de trainingsvideo’s van Affiliate Marketing Revolutie. Dit is een training van Jacko Meijaard, een autoriteit op het gebied van affiliate marketing. Zelf ook een kijkje nemen naar deze training kan via onderstaande link.

Ik ben zelf ook geregeld actief op het forum van de AMR training, wie weet komen we elkaar daar nog eens tegen. Samen met mij staan er een boel mensen klaar om je te helpen met vragen.

Geld verdienen met social media

Als laatste wil ik nog benoemen het geld verdienen met social media kanalen. Ook hier zijn een aantal mogelijkheden. Een bekende is bijvoorbeeld YouTube. Bijna elke video die je bekijkt heeft wel een of meerdere advertenties. Bij het bekijken van de advertentie word vaak de kanaal eigenaar, en ook een beetje YouTube zelf, betaald. Zo verdienen zij dus geld als mensen de video bekijken.

Een groot YouTube kanaal met veel kijkers kan op deze manier een aardig bedrag verdienen. Je praat hier dan wel over minimaal 10.000 en meer kijkers per maand.

verschillende social media

Een ander populair sociaal netwerk dat word gebruikt is Instagram. Dit word door vele mensen wereldwijd dagelijks vaak meerdere malen bekeken. Hierbij word vaak bij de foto die je kan plaatsen een link of verwijzing geplaatst. Dit kan een link zijn naar een eigen website of een affiliate link.

Op veel social media kanalen kun je ook affiliate marketing toepassen.

Verder biedt bijna elk kanaal wel een optie om te promoten oftewel adverteren. Hiermee kun je de post die je gemaakt hebt extra aandacht geven en dus nog meer verdienen. Dit wordt vaak gedaan met een leuke aanbieding of promotie van een product.

Dit biedt daarmee ook meteen een kans om buiten je eigen advertenties om dit te doen voor anderen. Ben je nog op zoek naar een baan of bijverdiensten? Er zijn altijd wel bedrijven die graag meer social media aandacht willen. Door een advertentie te maken gericht voor dat bedrijf gaat dat zeker lukken. Maar niet elk bedrijf heeft daarvoor iemand in dienst of iemand met verstand van adverteren.

Boyd Hoek heeft een succesvol sociaal media bedrijf gestart vanuit het niets. Dagelijks maakt hij advertenties op verschillende kanalen voor bedrijven die hem daar goed voor betalen. Boyd heeft hier voor ook een Social Media training gemaakt om deze skill aan anderen te leren. Heb je het zelf dus nog niet helemaal onder de knie of wil je sneller en beter resultaat halen, is dit wel aan te raden.

In deze 6-weekse online cursus leer je exact hoe je jouw eigen Social Media Marketing (bedrijf) kunt starten en vervolgens kunt opschalen.

Conclusie

Hopelijk heb je nu een beetje een idee hoe je online geld kan verdienen. Je hebt hierboven een aantal manieren gelezen die eigenlijk iedereen wel gewoon kan toepassen. Geld verdienen via internet hoeft helemaal niet moeilijk te zijn en met deze methodes is dat absoluut mogelijk.

Heb je meer interesse in een van bovengenoemde manieren van geld verdienen, kun je via de bijgevoegde links verder.

Het is in deze tijd niks geks meer om online te verdienen, en er zijn aardig wat mensen die zo wat extra’s of een volledig inkomen verdienen. Waaronder ikzelf. Persoonlijk houd ik me uit deze lijst het meest bezig met affiliate marketing. Ik vind het een goed verdienmodel en het past bij wat ik wil bereiken.

Wil je meer weten over wat ik precies doe en hoe ik mijn geld verdien?

Affiliate marketing revolutie hoe online geld verdienen

In de cursus Affiliate Marketing Revolutie leer je alles wat je moet weten om met affiliate marketing geld te verdienen. Hoe dit in zijn werk gaat en hoe je dit kan toepassen word in duidelijke video’s uitgelegd.

Bekijk ze wanneer het jou uitkomt en wanneer jij wilt.

Mocht je ook beginnen met geld te verdienen online dan wil ik je heel veel succes wensen. Ben je zelf ook actief, of heb je nog vragen hierover, laat dan hieronder een reactie achter en ik zal zo snel mogelijk reageren.

Heel erg bedankt voor het lezen en tot snel.

Schrijf je hier in voor mijn nieuwsbrief.

Dit vind je misschien ook interessant.

About Daan Peeters

Daan is de eigenaar en oprichter van slimonlineverdienen.nl. Hierop deelt hij artikelen om mensen te inspireren en helpen om ook geld te verdienen op internet met behulp van affiliate marketing. Leer hoe jij dit ook kan van een ervaren affiliate marketeer.

Leave a Comment

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.