Geld verdienen met affiliate marketing

Geld verdienen met affiliate marketing? Affiliate marketing is een begrip dat steeds vaker terugkomt in 2020. Mensen zijn toch erg geïnteresseerd om op deze manier wat geld te verdienen.

Met dit artikel wil ik je een goed inzicht geven in wat affiliate marketing is en hoe je hiermee geld kunt verdienen. Verder in het artikel een aantal tips en manieren om direct te starten.

Je hebt vast al wat meer rondgekeken op “geld verdienen met affiliate marketing”. Het lijkt misschien wel te mooi om waar te zijn. Beloften als slapend rijk worden of makkelijk 10.000 per maand.

Het is goed dat je hier terecht bent gekomen. Ik ga hierop verder met een nuchtere kijk en heb veel voor je uitgezocht. Alle informatie om er voor jou een succes van te maken.

Wat is affiliate marketing precies? De betekenis

Affiliate marketing is in feite een heel simpel verdienmodel. Iedereen (ook jij als dagelijkse online shopper) kan hier in principe aan mee doen. Hiermee kun je een leuk extra geldbedrag verdienen.

Affiliate marketing is een vorm van internetmarketing waarbij adverteerders hun partners (affiliates) belonen voor de gegenereerde verkopen of leads (zoals lidmaatschappen – abonnementen) die de affiliate heeft aangeleverd. Als er uit het doorverwijzen van klanten naar de adverteerders een verkoop of lead volgt, ontvangt de affiliate hiervoor een vergoeding van de adverteerder.

Bron : wikipedia

Affiliate marketing wil zeggen dat je geld verdient met het promoten van producten of diensten van andere bedrijven. Voor iedere lead of verkoop, door een klant die via jou daar terecht komt, krijg je een percentage van het verkoopbedrag.

Heb je bijvoorbeeld een website, blog, YouTube-kanaal of Instagram account dan kun je hierop affiliate marketing toepassen. Door middel van een speciale affiliate link te plaatsen in je content komen bezoekers terecht op de website van de aanbieder.

Een affiliate netwerk houdt dit allemaal precies bij middels cookies. Doet de bezoeker een aankoop bij de aanbieder ontvang je automatisch daar je vergoeding voor.

Als affiliate ga je jouw kanaal of platform dus gebruiken voor het promoten van producten of diensten. Je hebt hierbij dus niet te maken met een eigen product dat verpakt en verstuurd moet worden. Dit is allemaal in handen van de aanbieder.

Als je met affiliate marketing aan de slag gaat word je een partner van een bedrijf. Dit doe je door middel van je aan te sluiten bij een van de affiliate netwerken. Zo meteen meer hierover.

Geld verdienen met affiliate marketing, hoe werkt dat eigenlijk?

Om daadwerkelijk geld te verdienen met affiliate marketing zul je met meerdere partijen samenwerken.

Er zijn altijd 3 partijen betrokken. De adverteerder (het bedrijf dat het product verkoopt), de affiliate (jij als persoon die het product promoot), en de bezoeker/koper (de persoon die via de affiliate het product koopt van de aanbieder). In veel gevallen is er ook een 4de partij, het affiliate netwerk of affiliate programma (tussenpersoon tussen affiliate en aanbieder).

Als je eenmaal bent aangemeld bij een affiliate netwerk kun je aan de slag met het promoten. Het grote voordeel van deze netwerken is dat er heel veel bedrijven zich daarbij aansluiten. Er is altijd wel een product te vinden dat aansluit bij jou of je bezoekers.

Door simpelweg een product te promoten en een verkoop te maken ben je geld aan het verdienen met affiliate marketing.

Hoeveel geld kan je verdienen met affiliate marketing? Snel rijk worden?

Hoeveel je gaat verdienen is vaak moeilijk te zeggen. Dit hangt af van een aantal factoren en de grootste factor ben je vaak zelf. Maar er zijn zeker mogelijkheden om een ruim maandloon te verdienen of zelfs meer. “De sky is the limit”. Het is vooral een kwestie van doorzetten en doorgaan.

Uit eigen ervaring weet ik dat een inkomen van zo’n 1600 tot 2200 euro per maand goed haalbaar is. Dit is niet van de een op andere dag gebeurd. Er is veel tijd en inspanning vooraf geweest om dit te realiseren.

Het is een goed idee om voor jezelf een doel te stellen als je net begint. Probeer een reëel doel te stellen van bijvoorbeeld 500-1000 euro in het eerste jaar. Leg de lat niet meteen te hoog voor jezelf. In de beginfase komt er een hoop informatie op je af en wil je jezelf niet voor het blok zetten.

Even een rekenvoorbeeld:

reken voorbeeld geld verdienen met affiliate marketing

Stel: je hebt hard gewerkt aan je website en krijgt maandelijks zo’n 3000 bezoekers. Gemiddeld genomen zal 5 tot 8% hiervan op een affiliate link klikken. Laten we hier even uit gaan van het laagste 5%, dat zijn 150 mensen. Van die 150 zal ongeveer 2 tot 10% het product ook daadwerkelijk kopen.

Dat zijn 3 tot wel 15 verkopen met een commissie die kan oplopen tot wel 50%. Voor een product met een verkoopprijs van 60 euro is dat 30 euro voor jou. Als 10 mensen iets kopen : 10×30=300 euro verdiend.

Dit is dan nog met maar een website en een product. Je kunt je wel indenken dat je met meerdere producten ook meer kunt verdienen. 3000 bezoekers per maand is ook zeker wel haalbaar, ook nog wel meer. Er is dus genoeg potentie om een leuk bedrag binnen te halen via het internet.

De voordelen van affiliate marketing

Wat maakt dit nu zo aantrekkelijk en waarom zou je kiezen om hiermee te starten? Er zijn best wel wat voordelen op te noemen. Een van de grotere voordelen is dat je geen rompslomp hebt met een eigen product. Denk hierbij aan het verpakken en versturen ervan.

Je promoot een product van een ander, dus die is daar verantwoordelijk voor. Dit geldt ook voor evt. klanten support, retourneren of garantie gevallen.

Het enige wat jij eigenlijk doet is een geïnteresseerde klant door sturen naar de verkoper. Verder heb je helemaal geen zorgen, en doet die klant een of meerdere aankopen verdien je daar lekker geld mee. En dit kun je vanuit waar dan ook gewoon toepassen, zolang je een internetverbinding hebt en een pc of laptop. En dat is best gaaf kan ik wel zeggen. Je hebt misschien wel eens gehoord van de “Laptop Lifestyle”. Nu weet je waar het vandaan komt.

De grootste voordelen op een rijtje:

 • Er zitten lage kosten aan om te beginnen met affiliate marketing. Je kan als particulier al starten voor slechts een paar tientjes per jaar.
 • Je hebt geen eigen product of dienst nodig en dus ook geen voorraad.
 • Zolang je zorgt voor een internetverbinding en een laptop kun je in feite van overal ter wereld werken.
 • Een passief inkomen opbouwen. Het internet staat niet stil zo kan het dus goed gebeuren dat je geld hebt verdiend terwijl je lag te slapen.
 • Weinig tot geen risico. Je verliest hooguit wat advertentiekosten maar dit is te verwaarlozen in vergelijking met het opstarten van een regulieren business.
 • Makkelijk schaalbaar. Mede door het internet en de vele mogelijkheden is het niet lastig om op te schalen.

Zo zie je maar dat dit fenomeen een aantal leuke voordelen heeft. En heb je eenmaal wat opgebouwd dat goed loopt is het niet meer zoveel werk om dit te onderhouden.

Nadelen van geld verdienen met affiliate marketing

Leuk al die voordelen, maar zijn er ook nadelen? Ja zoals met bijna alles heb je voor- en nadelen. Je leest op veel websites vaak hoe makkelijk zij geld verdienen. Maar laat je hierdoor niet te snel verleiden.

Een van de grootste nadelen van deze manier van geld verdienen is de opstartfase. Het kan soms best wel even duren voordat je resultaat ziet en er geld mee verdient. Zoals gezegd start je vaak met een website en het heeft gewoon even tijd nodig voordat Google bezoekers doorstuurt en jouw site serieus gaat nemen.

Hier wat nadelen op een rijtje:

 • Je hebt geen eigen controle over het product dat je promoot. Dit ligt geheel in handen van de aanbieder/verkoper.
 • Er is een zekere mate van geduld voor nodig. Zeker als je net nieuw begint kan het zwaar vallen als je niet direct resultaat ziet van je harde werken.
 • Iets waar je zeker rekening mee moet houden is concurrentie. Je zult niet de enige zijn in je markt of niche, wat het soms moeilijk maakt om je te onderscheiden. Er is dus wel wat doorzettingsvermogen voor nodig.

Het is misschien niet voor iedereen weggelegd maar er zijn zeker veel kansen en mogelijkheden om succesvol te worden met affiliate marketing.

Passief inkomen en affiliate marketing gaan heel goed samen.

Veel mensen die voor het eerst met affiliate marketing in aanraking komen hebben veel interesse voor het feit dat je passief geld kan verdienen. Daar bedoel ik dan mee dat je geld verdient op momenten dat je er niets voor doet of niet mee bezig bent. Bijvoorbeeld als je ligt te slapen.

Laat wel even helder zijn dat dit niet vanzelf gaat. Er zal eerst gewerkt moeten worden. Je zult tijd en energie erin moeten steken voordat je de vruchten ervan gaat plukken. Het begint klein maar als je doorzet en doorgaat zie je het groeien en word het ook steeds leuker.

geld zien groeien

Je begint misschien met een paar centen of euro’s, maar naarmate je door bouwt aan je website of sociaal mediakanaal zul je zien dat die centen tien euro gaan worden. En die tien euro kan honderd worden en zelfs duizenden per maand is mogelijk.

Heb je dat eenmaal bereikt en kun je dit verder onderhouden met slechts een paar uurtjes per week kun je spreken van een passief inkomen met affiliate marketing.

Het leveren van kwaliteit is daarbij een belangrijk onderdeel.

LET OP! Kijk uit voor slechte affiliate marketing.

Het is helaas bijna onvermijdelijk als je verder in deze wereld van affiliate marketing duikt. Maar je gaat ze altijd tegenkomen, de schreeuwende advertenties. “Kijk mij nou ik verdien super veel geld en jij kan dat ook! Kennis, ervaring of moeite en inspanning is niet nodig. Start hier en verdien volgende maand ook 1000 euro”.

troep

Het is vaak gewoonweg “troep” en ook de marketing erachter is niet van redelijke kwaliteit. Behoed je daar dus voor en probeer dit te vermijden.

Het is wel een feit dat niet iedereen er goed in zal zijn of erin zal slagen. Vaak niet eens omdat ze het niet kunnen maar omdat ze opgeven en niet de resultaten behalen op korte termijn. Die ze je wel beloofd hadden in een halve degelijke training, als ik het nog zo mag noemen.

Hoe maak je een goede start om geld te verdienen met affiliate marketing?

Zeggen ja nu wil ik starten met affiliate marketing is niet zo moeilijk, maar hoe dan verder? Om te beginnen heb je niet veel geld nodig. Je hebt een website nodig en dan heb je de meeste kosten eigenlijk al wel gehad.

Wat ik iedereen wel adviseer is om een cursus op dit gebied te nemen. Persoonlijk ben ik zeer goed te spreken over de Affiliate Marketing Revolutie (AMR) van Jack Meijaard. Ik ken Jacko al een aantal jaar en weet dat het een betrouwbare jongen is. Met ook nog eens een ECHT goede training.

Even kort samengevat leer je in deze cursus:

 1. Hoe je een website maakt en opzet met WordPress. Dit is een veel gebruikt systeem binnen de affiliate wereld.
 2. Hoe sluit je je aan bij affiliate netwerken en kies je het juiste product om te promoten.
 3. En je leert hoe je deze producten op je eigen site plaatst en gaat promoten.

Meer over deze cursus weten? Je leest hier mijn uitgebreide review over de “Affiliate Marketing Revolutie” van Jacko Meijaard. (komt nog)

Verder is het heel belangrijk dat je voor jezelf weet waar je aan begint. Dat affiliate marketing niet iets van een gouden ei is, maar iets voor de lange termijn. Een kwestie van doorzetten en doorgaan ook als het even tegen zit en de verdiensten niet direct binnenstromen. Een goede mindset is echt doorslaggevend voor succes.

Welk affiliate netwerk kies je en zit er verschil in?

Oké, je weet nu wat je moet doen en wil gaan beginnen. We hebben een website nodig maar ook nog een product dat je kan promoten. Hiervoor sluit je je aan bij een of meerdere affiliate netwerken.

Er zijn best veel verschillende affiliate netwerken in Nederland. Bekijk hier de complete lijst van affiliate netwerken in Nederland.

Buiten netwerken zijn er ook nog zogenoemde affiliate programma’s. Het grote verschil is dat een programma vaak gerund wordt door de verkoper zelf. Een van de bekendste is dan wel bol.com. Als affiliate van bol.com kun je het gehele assortiment aanbieden. Het is een behoorlijk grote speler op affiliate gebied.

Dan heb je veel andere bedrijven die niet zelf een affiliate programma hebben en die sluiten zich aan bij een netwerk. Dit is een verzamelplek waar je heel veel bedrijven kunt vinden en hun product of dienst kan aanbieden.

Met zoveel keuze, waar kies je dan voor? Het hoeft niet moeilijk te zijn 😉. Wil je geld verdienen met affiliate marketing werkt dit vaak het beste door iets te kiezen waar je zelf bekend mee bent. Iets waar je passie voor hebt of je interesse hoog voor ligt. Dit maakt het namelijk een stuk gemakkelijker om er over te vertellen en goede content voor te maken.

Diverse manieren om geld te verdienen met affiliate marketing.

Er zijn tal van manieren om dit allemaal toe te passen. Je weet inmiddels dat dit kan met een website, een van de meest toegepaste methode. Er zijn nog wat meer manieren die ik je wil noemen. Zoals social media, email marketing, of voor wat meer ervaren marketeers, betaalde advertenties.

Geld verdienen met een WordPress website.

Geld verdienen en affiliate marketing via een wordpress site is vrijwel het meest voorkomend. Het is dan tegenwoordig ook niet zo moeilijk meer om zelf een website te maken en te onderhouden.

Geld verdienen met een wordpress website

Je site staat online, je doet je uiterste best, gaat blogs schrijven en plaatst daar je affiliate link in. Na een tijdje druk bezig te zijn zie je nog maar weinig of geen bezoekers binnen komen. Geen paniek, dit is heel normaal. Het heeft namelijk tijd nodig voordat je site meer bezoekers gaat trekken en hoger komt in Google.

Voor veel mensen is dit de grootste valkuil. Die drempel waar je overheen moet voordat je de eerste stroom bezoekers gaat krijgen en je eerste commissie verdient. Geduld is een schone zaak en je hebt nou eenmaal een wat langere adem nodig.

Ik schat dat zo’n 70% van de beginners hiertegen aan loopt en het dan maar opgeeft. En dat is best te begrijpen. Het kan heel erg demotiverend werken als je geen resultaat ziet. En dat is zo jammer eigenlijk. Als je nu nog wel even doorzet zul je zien dat de bezoekers vanzelf komen en zul je ook geld gaan verdienen. Het begint met kleine beetjes maar dat wordt vanzelf meer.

Geld verdienen met advertenties, adwords.

advertenties

Affiliate marketeers die al wat meer ervaring hebben gebruiken vaak ook een betaalde methode om bezoekers te krijgen. Dit door middel van advertenties. Als beginnende marketeer is dit misschien niet direct interessant, ook al heb je natuurlijk wel bezoekers nodig.

Je weet inmiddels dat het even duurt voordat je wekelijks bezoekers krijgt naar je website. Je zou dus kunnen kiezen voor adverteren en meteen bezoekers naar je site sturen. Maar let wel op, adverteren is niet gratis en je moet het wel goed aanpakken. Anders kost het je alleen maar geld, en het in juist de bedoeling dat je geld verdient.

Dat wil niet zeggen dat je niet moet adverteren. Je kunt veel processen hiervan automatiseren waardoor je een stuk minder tijd hoeft te investeren.

Dit maakt het daarom dus ook interessant en je ziet dat dit vaak wordt toegepast. Je bent er hooguit een paar uur mee bezig en zo,n advertentie kun je gewoon laten draaien.  

Geld verdienen met email marketing

email marketing

Als je het mij vraagt is email marketing een van de belangrijkste in affiliate marketing. Het is namelijk een verlengde van je website, mits het goed gebruikt wordt. Een tool zou je het ook kunnen noemen.

Zoals eerder al gezegd heb je eigenlijk geen contact met de klant. Dit ligt bij de verkoper van het product. Het enige contact dat je hebt is dat die bezoeker even op je website is geweest. Email marketing is daarmee een hele krachtige tool.

Als jij een mailing lijst kan opbouwen van bezoekers die op jouw website komen, heb je ineens een mogelijkheid om met ze in contact te komen. Dit gaat vaak het beste door ze te vragen om voor een nieuwsbrief in te schrijven of een gratis e-book bijvoorbeeld.

Zo kun je ze weer opnieuw bereiken om weer eens terug te laten komen op je site. Om een speciale aanbieding te doen, of een actie die je bedacht hebt. Maar misschien wel het belangrijkste, je kunt je affiliate link ook in de mail verwerken.

Wel belangrijk is dat je fatsoenlijk omgaat met je mailing lijst. Behandel je klanten met respect en ga niet lopen spammen met links en koop nu dit of dat.

Geld verdienen met social media.

social media.

Als laatste wil ik de social mediakanalen benoemen. Het is je misschien niet onbekend dat er grote Instagram accounts zijn die daar goed geld mee verdienen. Er liggen zeker grote kansen ook voor affiliate marketing. Bijna iedereen zit tegenwoordig wel in een of ander sociaal netwerk.

En ja je raad het al, ook op bijvoorbeeld Facebook, Twitter Instagram of andere kanalen kun je gebruik maken van affiliate marketing. Heb je een grote Facebook pagina of groep is er zeker potentie om daar geld mee te verdienen.

Dit geldt uiteraard ook voor andere mediakanalen. YouTube bijvoorbeeld is ook een bekende manier om geld te verdienen.

Ook hier moet je niet uitgaan van instant succes. Het gaat uiteindelijk om een groot aantal bezoekers dat je nodig hebt. Begin je net nieuw zal dat niet zo 1,2 3 gebeurd zijn.

Een paar belangrijke tips voor affiliate marketing

Maak killer content. Elke keer weer

Dit is echt een punt dat je niet over het hoofd mag zien. Met killer content bedoel ik het volgende.

Als je een artikel gaat schrijven voor je website doe dit dan me als doel om je concurrenten te verslaan. Zorg ervoor dat jouw artikel het beste is, de meeste waarde en informatie geeft. Houd je je hieraan zul je zeker een grote kans van slagen hebben.

Kwaliteit moet voorop staan. Niet maar even snel een berichtje van 500 woorden en het is wel goed. Een goed artikel heeft het liefst niet minder dan 1000 woorden. Dat klinkt misschien heel veel maar naar mate je dit meer en vaker doet zul je merken dat dit vanzelf gaat. Op een gegeven moment zit je zo aan 1500 woorden voordat je het in de gaten hebt.

Doe een ding tegelijk, laat je niet afleiden

Als je geld wilt verdienen met affiliate marketing is het heel makkelijk om afgeleid te worden. Je ziet een nieuw product of een andere manier die misschien wel beter werkt. En zo hop je van het een naar het ander en komt er van dat alles niets terecht.

Het is echt belangrijk je focus te houden op een project. Zorg er nou eerst voor dat dit goed loopt en je het uiteindelijk met een stuk minder werk kan onderhouden. Daarna kun je eens verder kijken voor een nieuw project om verder uit te bouwen.

Het bijhouden en onderhouden kost veel minder tijd, dat is dus een goed moment om evt een 2de of 3de project van de grond te krijgen. Je kunt ook verschillende taken uitbesteden en zo zijn de mogelijkheden echt eindeloos.

Begin met de juiste mindset

Ik heb het al eerder gezegd een goede mindset is ook erg belangrijk. “Oh maar die 50 euro voor een cursus vind ik te duur”. Met die gedachte ga je het niet redden met affiliate marketing. Die euro’s zijn een investering in jezelf, en misschien wel de belangrijkste die je ooit zult doen.

Weet ook dat affiliate marketing iets is voor de lange termijn. Iets waar je nog jaren van gaat profiteren en niet even 1 of 2 maanden.

Meer over de juiste mindset weten? Lees dan eens dit artikel “Doorzetten is meer waard dan opgeven

Mijn conclusie

Er is meer dan genoeg reden om te zeggen dat geld verdienen met affiliate marketing ook echt mogelijk is. Je hebt het vast niet eens in de gaten maar ik schat dat 70% van websites waar je normaal gesproken komt dit ook toe past. Het gebeurt al overal om je heen online.

In principe is affiliate marketing niet zo moeilijk, maar als je net nieuw begint en er nog maar weinig van weet kan het wel eens lastig zijn. Wat mij persoonlijk heeft geholpen is de open en behulpzame community van de AMR.

Jacko is de maker en grote kracht achter de affiliate marketing revolutie training. Een zeer goede training om mee te beginnen. Plus daarbij kom je in een actieve community terecht waar veel succesverhalen worden gedeeld.

Dit werkt heel motiverend. Zelf probeer ik ook actief te zijn op het forum en zul je mij er zeker nog eens tegen komen.

Misschien vind je het ook interessant om te weten hoe ik gestart ben met affiliate marketing. Lees hier mijn verhaal: “Hoe ik ben gestart met online geld verdienen en affiliate marketing

Wat je ook besluit te gaan doen, ik wil je veel succes wensen. Word jij dankzij dit bericht de volgende succesvolle affiliate marketeer ben ik daar enorm blij mee. Ik zie je dan ook graag nog eens terug op het forum van Jacko of in een reactie.

Daan Peeters

Gewoon omdat het kan

Schrijf je hier in voor mijn nieuwsbrief.

Dit vind je misschien ook interessant.

About Daan Peeters

Daan is de eigenaar en oprichter van slimonlineverdienen.nl. Hierop deelt hij artikelen om mensen te inspireren en helpen om ook geld te verdienen op internet met behulp van affiliate marketing. Leer hoe jij dit ook kan van een ervaren affiliate marketeer.

Leave a Comment

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.