faler of baler

Misschien herken je het wel, je hebt een goed idee, product of dienst bedacht. Maar je twijfelt of het eigenlijk wel goed genoeg is om te delen, voldoet het aan je strenge eisen? Hoe zullen anderen reageren, ben ik niets vergeten? Al deze gedachten kunnen er toe leiden dat het resultaat nooit bekend word gemaakt voor het publiek. Je baalt misschien enorm omdat je het resultaat niet hebt kunnen behalen.

De een zal zeggen ach joh doe niet zo moeilijk, voor de ander kan dit een blokkade zijn om door te gaan. Maar wat doe je er mee?

Wist je dat in 90% van de gevallen het probleem bij je zelf ligt? Jij bent diegene die zegt het is niet goed genoeg.

Waar zit het probleem?

Ik had veel liever een bericht geschreven over mijn nieuwe product dat uit komt en je leert om als ondernemer online actief te zijn. Maar nee sorry, ook ik zit met een vergelijkbaar probleem. Ik wil je maar al te graag leren wat ik weet en helpen waar ik kan, maar twijfel of het wel goed genoeg is. Want minder als top kwaliteit wil ik je niet geven.

Waar komen die twijfels eigenlijk vandaan? Heeft iemand mij zo hard gestraft? Nee dat is het niet. Dit zal waarschijnlijk voor iedereen wel anders zijn. Ik denk dat het voor mij persoonlijk erg met mijn verleden te maken heeft. Ik was vroeger op school nooit de populaire jongen maar juist die gene die regelmatig gepest werd. Ik hoorde nooit ergens echt bij, althans dat gevoel had ik. Ik zal er verder niet op in gaan en je de ellende besparen, dat is een heel ander hoofd stuk.

Maar als gevolg bewust en onbewust, krijg je hierdoor wel een verkeerd zelf beeld dat je de rest van je leven mee draagt. En als ondernemer is het van groot belang dat je jezelf wel echt kent. Dit is iets wat vaak onderschat word of zelf aan de kant geschoven word. Jezelf goed kennen en weten waar je kacht ligt is toch wel een belangrijk dingetje.

Wat doe je er aan?

Als ik die mensen nu weer tegen kom is de eerste gedachten “wat ben jij toch eigenlijk een zielig figuur, mensen zo behandelen”, dat beeld zal nooit meer weg gaan, maar ik ben daar wel overheen. Misschien staat er morgen wel een bij me voor de deur omdat ik dit nu vertel, nou als hij de voordeur heeft kunnen vinden zal ik hem de achter deur wel wijzen. Kunnen ze zo doorlopen, weg ermee!

Dit geld in het ondernemen net zo hoe vreemd het misschien ook klinkt. Ik heb al erkent dat ik twijfel heb, iets wat je als ondernemer beter niet kunt hebben. En ik weet eigenlijk donders goed hoe ik daarmee om moet gaan en wat ik zou kunnen doen om daar bovenuit te komen. Maar doordat je voor jezelf een blokkade hebt gecrieerd kom je daar niet doorheen.

Zo heb ik een gesprek gehad met Erno van der Meer. Erno is een ervaren life en business coatch die mensen kan helpen meer uit zichzelf te halen. Zo heeft hij mij vandaag nog eens duidelijk met de neus op de feiten gedrukt, en dan niet om te zeggen zie je wel je bent een niets nut. Het was een goed en fijn gesprek. Er word echt geluisterd en gekeken naar mijn zwakke punten om juist daar meer uit te halen.

Je kent vast wel het gezegde “waar een wil is, is een weg”, beloop ook die weg. Je hoeft echt geen stratenmaker te zijn om verder te komen als jouw weg ophoud. Kijk diep in jezelf en er is veel meer uit te halen dan je zelf kunt bedenken. The mind is a powerfull tool.

Mensen die mij echt persoonlijk of al langer kennen weet ik heel zeker van dat die nu twijfelen. Is dit wel door de Daan geschreven die ik ken? Nou lekker puhhh, JA dus. Zo te zien kennen zei mij net zo goed als ik mezelf…..

Een les voor iedereen dus. Leer de echt ik kennen heel diep van binnen. Erken je zwakte en werk er aan waar nodig. Wees 100% eerlijk tegen jezelf. Wees NOOIT bang om te falen en sta open voor kritiek.

Conclusie

Ben jij nu een baler of een faler? Het is niet erg om ergens over te twijfelen, hierdoor maken we soms een bettere keus. Dit geld ook voor dat goede idee, product of dienst. Je wil immers goede kwaliteit leveren. Wat vooral belangrijk is, is om het niet maar te laten liggen. Kijk wat je kan verbeteren of vraag desnoods om hulp.

Laat het eens beoordelen door een ander. Wat jij niet goed vind, ziet een ander misschien wel helemaal niet zo en maak je je om niets druk. Je kan het ook gewoon bekent maken en uitkomen met je product en evt later wat aanpassen als er mensen zijn die dit als aanmerking of klacht opgeven.

Blijf er niet mee zitten maar maak er werk van. Je kunt beter falen dan balen in zo’n geval.

Ik ben nieuwsgierig hoe zit het bij jou? Ben jij een baler of een faler? Laat het hieronder weten in een reactie.

Dit vind je misschien ook interessant.

About Daan Peeters

Daan is de eigenaar en oprichter van slimonlineverdienen.nl. Hierop deelt hij artikelen om mensen te inspireren en helpen om ook geld te verdienen op internet met behulp van affiliate marketing. Leer hoe jij dit ook kan van een ervaren affiliate marketeer.

1 comment add your comment

Leave a Comment

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.