Je staat op het punt om te beginnen met affiliate marketing in Nederland, of bent misschien al bezig. Dan is het wel zo handig dat je producten hebt of vind die je wil gaan promoten of die passen bij wat je al doet.

Een affiliate netwerk is hierbij onmisbaar. Welke affiliate netwerken hebben we in Nederland, kun je deze vertrouwen en wat hebben ze te bieden? In dit artikel lees je daar meer over en heb ik een zo goed als complete lijst voor je gemaakt. Met affiliate netwerken die je kunt gebruiken voor de Nederlandse markt.

Het aanmelden bij een affiliate netwerk is over het algemeen gratis, maar dat wil niet zeggen dat je ook altijd goed gekeurd word. Sommige affiliate netwerken zijn wat strenger dan andere. Om er zeker van te zijn dat je aanmelding in een keer goed verloopt is het verstandig om al een website of ander kanaal te hebben opgebouwd. Zorg dat er genoeg content op staat en het voor een netwerk ook duidelijk is wat je wilt gaan promoten.

Verder is het een kwestie van alle gegevens goed invullen en dan kun je gaan starten met het promoten. Dus laten we snel een kijkje nemen naar de lijst met affiliate netwerken voor de Nederlandse markt. Ook relevant in 2022

Een compleet overzicht van affiliate netwerken in Nederland

Affiliate netwerken Nederland - paypro

Affiliate netwerk – Paypro

Niche’s: Digitale producten en diensten.

Het affiliate netwerk Paypro is populair bij veel bloggers en affiliate marketeers. In 2006 kwam Eelco de Boer en Henk-Jan Wils met Paypro op de markt. Eelco en Henk-Jan zijn beide niet onbekend in de affiliate wereld en zagen dat het opzetten van Paypro kansen bood voor product verkopers en affiliates.

Paypro is meer dan alleen een affiliate netwerk, het is ook een betaalprovider zoals bijvoorbeeld Mollie. Product eigenaren kunnen hun product of dienst in het overzicht van Paypro plaatsen. Zo kun jij als affiliate zelf een keus maken wat je wil gaan promoten.

Er is een breed scala aan producten te vinden in verschillende markten zoals bijvoorbeeld: gezondheid, hobby of geluk en relatie. Als je zou willen kun je alle producten die te vinden zijn binnen Paypro promoten als affiliate.

De commissie die je verdient bij Paypro op digitale producten ligt vaak vele malen hoger dan bij “vaste” producten. Een gemiddelde commissie van 17 – 27 euro per verkoop is dan ook geen uitzondering. Het is ook mogelijk om maandelijks wederkerende inkomsten te krijgen met maar één verkoop. Dit zijn dan vaak abonnementsvormen die een klant afsluit. Zolang de klant lid blijft, zul jij elke maand commissie ontvangen.

Op dit moment is Paypro marktleider als Nederlands affiliate netwerk als het gaat om digitale producten, diensten of cursussen. Het is een goed en betrouwbaar platform waar je als product- eigenaar en als affiliate goed terecht kunt.

Het platform werkt erg gemakkelijk en is vrij laagdrempelig. Je kan gemakkelijk in contact komen met de verkoper of affiliate of een van de medewerkers van Paypro zelf.

Uit eigen ervaring vind ik Paypro een heel goed netwerk en werk er graag mee samen.

TIP! Normaal gesproken moet je bij PayPro een zogenaamde “Compliance Fee” betalen, een soort inschrijfgeld. Op dit moment kun je je GRATIS aanmelden als affiliate of verkoper. Meteen doen dus! (Dit is als gevolg van de corona crisis en het zal dus tijdelijk zijn)

Affiliate netwerken Nederland

Affiliate netwerk – Awin

Niche’s: Retail, Telecommunicatie, Reizen, Financieel.

Het affiliate netwerk Awin is een grote speler, niet alleen in Nederland maar ook wereldwijd bieden zij hun diensten aan voor affiliates en verkopers. Een bedrijf met al ruim 20 jaar ervaring op het gebied van affiliate’s en bedrijven samen brengen. Zoals gezegd hebben ze aanbod wereldwijd, en ook zeker in Nederland.

Je vind hier ook grote namen als bijvoorbeeld Ziggo, Centraalbeheer, Joone of Belvilla. Er is een redelijk groot aanbod voor affiliates in Nederland en een goed en betrouwbaar netwerk om mee samen te werken. Je kunt goed in contact komen met ze mocht je vragen hebben over het een of ander.

Awin heeft 15 kantoren verspreid in de wereld, waarvan een in Amsterdam.

Bron: Awin kanaal

Hier een korte (engelstalige) video met wat meer uitleg en mogelijkheden.

Afhankelijk van in welke markt of niche jezelf bezig wilt gaan is Awin een goede keus om mee samen te werken als affiliate.

Affiliate netwerk van Amazon – Partnernet

Niche’s: Zo goed als alle producten op Amazon.

Het affiliate netwerk van Amazon, Amazon Partnernet, is denk ik wel een van de grootste. Het is een eigen affiliate systeem van Amazon. Wereldwijd kopen miljoenen mensen dagelijk producten via Amazon, en ook steeds meer Nederlanders. Dit maakt het interessant als affiliate in Nederland om hier ook zaken mee te doen.

Als partner van Amazon kun je meer dan een miljoen producten promoten. De commissie is afhankelijk van de product- categorie en kan oplopen tot wel 12 – 14%. Aanmelden is vrij gemakkelijk en ze bieden je verschillende tools om de producten te promoten. Amazon is daarmee redelijk in trek bij onder andere bloggers.

Voor zo goed als elke markt zijn er wel bijpassende producten te vinden via Amazon die jij als partner/affiliate kunt promoten.

Bron: Amazon associates kanaal

Hier een korte (engelstalige) video met wat meer uitleg en mogelijkheden.

Een groot en wellicht interessant affiliate netwerk om mee samen te werken voor jouw affiliate business.

Affiliate netwerken Nederland

Affiliate netwerk – Daisycon

Niche’s: Bij Daisycon vind je in vrijwel alle niche’s een passende aanbieder.

Het affiliate netwerk Daisycon is zeker geen onbekende in Nederland. Het is een groot affiliate netwerk waar veel bedrijven zich bij hebben aangemeld. Veel grote namen en webshops maar ook genoeg kleinere bedrijven zijn hier te vinden.

Bij veel affiliates in Nederland is dit een zeer populair affiliate netwerk. Daisycon heeft allerlei handige tools voor je om op een gemakkelijke manier je affiliate aanbod te doen. Denk hierbij aan een vergelijkingstool, product feeds of de linkreplace tool.

Aanmelden als affiliate bij Daisycon is volledig gratis en gaat erg gemakkelijk. De commissies lopen erg uiteen en zijn afhankelijk van de aanbieder waar je mee samen werkt. Het Daisycon platfom is redelijk gebruiksvriendelijk en overzichtelijk, ondanks het grote aanbod en vele opties.

Persoonlijk vind ik het een goed affiliate netwerk om mee samen te werken en ben altijd zeer tevreden hierover geweest. Contact opnemen met Daisycon gaat ook erg gemakkelijk en vaak heb je al vrij snel een antwoord terug.

Bron: Daisycon kanaal

Door het grote aanbod van publishers en tools is het affiliate netwerk van Daisycon bijna onmisbaar voor affiliates in Nederland. Een goed en betrouwbaar netwerk om mee samen te werken.

Bol com partnerprogramma

Bol.com partnerprogramma

Niche’s: Zo goed als alle producten op bol.com.

Bol.com heeft zijn eigen affiliate netwerk, ook wel partnerprogramma genoemd. Bijna iedereen in Nederland is wel bekend met Bol.com, maar lang niet iedereen weet dat je ook de producten kan promoten. Als affiliate is het partnerprogramma van Bol dan ook erg interessant.

Bij veel bloggers zie je dit geregeld terug komen en zij maken graag gebruik van het partnerprogramma. Voor een mogelijke klant erg laagdrempelig omdat Bol.com een grote bekendheid heeft.

Het leuke van affiliate zijn voor bol is dat je commissie kan verdienen over producten die je helemaal niet promoot. Zodra een bezoeker via jou link naar bol gaat en daar meerdere producten bestelt ontvang je commissie over al deze producten.

De commissie is over het algemeen iwat lager dan bij andere affiliate netwerken, dit varieert tussen de 3% – 10% op de verkopen. Afhankelijk in welke product- categorie het product valt.

Het aanmelden bij Bol partnerprogramma is iets minder gemakkelijk dan bij andere netwerken. Ze houden zich erg aan een aantal voorwaarden om zo goede kwaliteit te waarborgen. Op zich niks mis mee maar wel iets om rekening mee te houden bij het aanmelden. Ben je eenmaal goedgekeurd dan werkt het verder heel gemakkelijk om je affiliate links te maken en te starten met promoten.

Persoonlijk vind ik het contact opnemen en de support wat moeizaam, maar dat neemt niet weg dat het een goede en betrouwbare zakenpartner is voor je affiliate business.

Affiliate netwerk Nederland

Affiliate netwerk – TradeTracker

Niche’s: Tradetracker heeft een breed aanbod in 36 categorieen, waaronder: reizen, financieel, hobby, telecom en mode.

Ook Tradetracker is een veel gebruikt affiliate netwerk in Nederland. Je vind er een groot aanbod van e-commerce bedrijven in Nederland. Er is vaak in elke niche ook wel een passende aanbieder te vinden.

Tradetracker is een internationaal bedrijf en heeft ook een kantoor in Almere, ook in Ghent – Belgie. Voor affiliates in Nederland is Tradetracker een goede en betrouwbare keus om in te zetten. Ze zijn goed bereikbaar en bieden ook een aantal handige tools om je affiliate marketing gemakkelijker te maken.

Commissies kunnen er uiteen lopen en zijn afhankelijk van de aanbieder. Gemiddeld zal dit niet veel afwijken van andere affiliate netwerken. Persoonlijk ben ik tevreden over Tradetracker en het is een keus die ik zeker gebruik in mijn affiliate business.

Bron: Tradetracker kanaal
Affiliate netwerk Nederland

Affiliate netwerk – Tradedoubler

Niche’s: Voornamelijk grote bedrijfsnamen.

Het affiliate netwerk Tradedoubler is ook een gote internationale speler in affiliate land. Ze hebben een kantoor in Rotterdam en goed 20 jaar ervaring in digitale marketing. Tradedoubler is net even anders dan de meeste affiliate netwerken en richt zich vooral op preformance tools die zorgen een beter inzicht in affiliate marketing.

Ze hebben een groot aanbod van adverteerders en ook veel topmerken zul je hier vinden. Zoals bijvoorbeeld: Microsoft, Orange, Puma of Phillips.

Het is een vrij gemakkelijk en overzichtelijk platform. Communicatie met Tradedoubler is ook goed en het is een prima partner om mee samen te werken. Ze hebben zeer specifieke tools om meer uit je bezoekers te halen en een goed inzicht te geven.

Uitgebreide rapportoverzichten laten je precies zien wat er gebeurt, hoe een bezoeker is verder gekilkt of wat hij of zij heeft gekocht.

Het aanmelden van een kanaal/website is bij Tradedoubler iets minder gemakkelijk. Ze kunnen wat kritisch zijn bij het beoordelen. Maar dat doet verder geen kwaad. Het is een betrouwbaar bedrijf om op te nemen in je affiliate netwerken om mee samen te werken.

Affiliate netwerk Nederland

Affiliate netwerk – LinkPizza

Niche’s: LinkPizza biedt een breed aanbod doordat zei zijn aangesloten bij meerdere netwerken.t

LinkPizza is net even anders dan de meeste affiliate netwerken in onze lijst maar ook zeker een om niet te vergeten. Zoals je inmiddels wel gezien hebt zijn er heel wat affiliate netwerken waar je jezelf bij kan aansluiten. Met LinkPizza wordt dat in een stap heel gemakkelijk gemaakt. Als je jezelf aansluit bij Linkpizza, sluit je jezelf in principe aan bij meerdere affiliate netwerken.

Het netwerk van Linkpizza is zo opgezet dat je met een account toegang hebt tot bijna alles. Zo kun je via LinkPizza ook affiliate aanbiedingen doen voor bijvoorbeeld Bol,com, Coolblue, Hema en vele anderen. Ze werken samen met andere netwerken om jou de beste aanbieders te bieden met de hoogste commissie.

Daarnaast hebben zij ook een tool gemaakt die het voor jou als affiliate behoorlijk makkelijk maakt. Deze tool zorgt er namelijk voor dat alle linkjes op je website automatisch worden omgezet naar affiliate links als deze zijn aangesloten.

Heb je een bestaande website waar je geregeld doorlinkt naar andere bedrijven of webshops dan kun je met een paar simpele stappen al deze link omzetten in affiliate links. Je hoeft dus niet zelf alle links na te lopen en deze om te zetten naar affiliate linkjes. Een groot gemak.

Je levert wel iets van commissie in voor dit gemak, een klein deel van je affiliate commissie zal naar Linkpizza gaan. Heel eerlijk, daar is niks mis mee. Ik lever graag een stukje in om het mezelf zo gemakkelijk mogelijk te maken.

Daarnaast heeft LinkPizza een marktplaats om advertisers, influencers en publishers samen te brengen. Dit gaat dan vooral om gesponsorde content. Met een goed lopende website en genoeg bezoekers per maand kan dit je zo een leuke paar honderd euro extra opleveren. Dit gebeurt dan door middel van een promotioneel artikel te plaatsen van een aanbieder op je eigen website.

Dit is niet alleen interessant financieel, maar ook kan het je een stukje autoriteit opleveren. En dat is best interessant.

Link Pizza heeft een kantoor in Amsterdam en al ruim 15 jaar ervaring met affiliate marketing. Persoonlijk vind ik het een goed en betrouwbaar bedrijf. Contact met Linkpizza is erg goed en gemakkelijk.

Bron: LinkPizza kanaal
Affiliate netwerk Nederland

Affiliate netwerk – FamilyBlend

Niche’s: Gezinnen, baby’s en kinderen

FamilyBlend is een zeer gericht affiliate netwerk. Het is meer een soort van niche netwerk voor ouders met jonge kinderen en gezinnen. Als dit ook jouw markt of niche is,dan is het een onmisbaar netwerk om je bij aan te sluiten.

Je vind hier onder andere merken als : Pampers, Zwitsal, Babboe of kleertjes.com. Ideaal voor gezinsbloggers of mama/papa blogs. De commissie kan oplopen tot 15% en dat is best ruim. FamilyBlend kent haar markt goed en weet wat er speelt in deze markt.

FamilyBlend heeft een kantoor in Utrecht, er is goed contact met ze te krijgen en ze zijn ook persoonlijk gericht. Ze denken graag mee voor een campagne en er is keus uit vele A-merken voor deze markt.

Affiliate netwerken Nederland

Affiliate netwerk – Plug & Pay

Niche’s: Voornamelijk digitale producten en diensten.

Plug & Pay is een absolute nieuwkomer in deze lijst als affiliate netwerk. Gelanceerd begin 2020 als hagelnieuw affiliate netwerk. Het product/platform Plug & Pay bestaat al wat langer maar was in eerste instantie gericht op professionele en sterke checkouts/betaalpagina’s.

Als product- eigenaar kun je je aamelden en gebruik maken van unieke en doorgeteste systemen om je product(en) te verkopen. Maar nu dus ook te gebruiken voor affiliates.

Het netwerk Plug & Pay is onderdeel van IMU, ook bekend van Tonny Loorbach, en ze zijn sinds 2020 druk bezig dit uit te breiden en een eigen affiliate netwerk er aan te koppelen. In opzet lijkt het erg op Paypro en zal hiermee dan ook concurreren.

De verwachtingen zijn redelijk hoog en wellicht is het straks een beter affiliate netwerk als Paypro, de tijd zal het ons leren. Er zijn al een aantal product- eigenaren overgestapt van Paypro naar Plug & Pay.

Heel veel ervaringen zijn er nog niet te vinden op internet hierover, de meeste reviews die ik tegen kom gaan nog over de verkopende kant van het platform. Maar het is wel een affiliate netwerk om in de gaten te houden en eventueel alvast aan te melden.

Op dit moment vind je nog geen productoverzicht binnen het platform, dit is gepland om later dit jaar Q2 – Q3 online te gaan.Ik wacht vol verwachting af.

Affiliate netwerk van Coolblue

Niche’s: Alle producten in de webshop van Coolblue

Coolblue heeft net als Bol.com een eigen affiliate netwerk. Het is niet helemaal hetzelfde, waar Bol echt alles in eigen hand heeft, werkt Coolblue samen met het affiliate netwerk Partnerize.

Je kunt alle producten uit de webshop van Coolblue promoten als affiliate met een maximale commissie van 10%. Tracking en orderregistratie worden gedaan via Partnerize. Ook de uitbetaling van de commissie zal door deze partij gedaan worden.

Coolblue werkt hard een hun promotie en om een goede positie in de markt te krijgen in Nederland. Ze staan vooral bekend om hun spreuk “alles voor een glimlach”. De unieke humor in hun advertenties spreekt vaak goed aan bij het publiek en daar kun jij als affiliate ook gebruik van maken.

Het aanmelden en goedgekeurd worden is net als bij Bol.com wat strenger dan normaal. Maar dat neemt niet weg dat het een goede keus is om voor Coolblue te promoten als affiliate.

Bron: Coolblue kanaal

Zoals je ziet zijn er heel wat affiliate netwerken/programma’s die je in Nederland kan vinden. In deze lijst vind je de meest gebruikte en goed betrouwbare netwerken waar jij als affiliate bij kunt aansluiten. Er zijn nog tal van andere netwerken in Nederland maar ik kan ze niet allemaal benoemen. Dit omdat ik graag achter de kwaliteit wil staan van de genoemde bedrijven.

Zelf werk ik (of heb er mee gewerkt in het verleden) ook met meerdere affiliate netwerken uit deze lijst, voor mijn eigen websites in de Nederlandse markt.

Aanmelden bij meerdere affiliate netwerken in Nederland

Het is sterk aan te raden om je bij meer dan een affiliate netwerk aan te sluiten. Hierdoor verzeker je jezelf van een goed aanbod en keuzemogelijkheden voor je affiliate business. Niet elk netwerk heeft dezelfde aanbieders of tools die je wilt gebruiken. Bovendien is het goed om te spreiden. Mocht er een netwerk om wat voor reden dan ook besluiten de samenwerking met je op te zeggen dan heb je altijd nog andere achter de hand.

Over het algemeen kun je jezelf gratis aanmelden bij bovengenoemde affiliate netwerken. Eenmaal binnen kun je nog eens rustig rondkijken, welke bedrijven vind je binnen het platform en wat is de commissie daarop. Ik weet zeker dat er ook iets voor jou bij zit of aansluit bij wat je doet. Voor elke markt of niche zijn er wel meerdere producten te vinden om te promoten als affiliate.

Conclusie

Er zijn dus meer dan genoeg affiliate netwerken in Nederland te vinden. Je gaat gegarandeerd een product of bedrijf vinden dat past of aansluit bij jouw affiliate website(s). Je weet nu waar je moet zijn om een geschikt product en alle informatie te vinden. Bij een keuze uit deze lijst met affiliate netwerken in Nederland zul je absoluut slagen.

Meld je aan en ga aan de slag met het promoten van producten als affiliate en verdien zo commissie over de verkopen. Wil je graag meer weten over affiliate marketing en hoe je daar geld mee verdient? In het artikel “Geld verdienen met affiliate marketing” lees je daar meer over.

Heb je zelf ervaring met een van de affiliate netwerken? Heb je misschien een vraag hierover of zijn we in jouw ogen een netwerk vergeten? Laat het dan even weten in een reactie hieronder.

Ik hoor graag van je.

Heel veel succes met je affiliate business!

Dit vind je misschien ook interessant.

About Daan Peeters

Daan is de eigenaar en oprichter van slimonlineverdienen.nl. Hierop deelt hij artikelen om mensen te inspireren en helpen om ook geld te verdienen op internet met behulp van affiliate marketing. Leer hoe jij dit ook kan van een ervaren affiliate marketeer.

Leave a Comment

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacy Policy en Servicevoorwaarden toepassen.

De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.